Nieuws

'Benzema mist ook laatste wedstrijd van Real, Frankrijk houdt de adem in'

'Benzema mist ook laatste wedstrijd van Real, Frankrijk houdt de adem in'

09-11-2022 12:28

Karim Benzema zal ook het treffen met Cádiz missen. De Franse spits ontbrak woensdag op de afsluitende training en het is de vraag of de spits op tijd volledig herstelt voor het WK. 

Benzema staat sinds 20 oktober aan de kant met een dijbeenblessure en blijft daar voorlopig last van hebben. De winnaar van de Ballon d'Or miste daardoor al wedstrijden tegen Sevilla, Girona en Rayo Vallecano in de competitie en het Champions League-treffen met RB Leipzig. De Fransman speelde even tegen Celtic, maar merkte toen al dat het nog niet goed zat.

Real Madrid staat donderdag tegenover Cádiz en daar staat de nodige druk op. Door de nederlaag bij Rayo Vallecano en de late overwinning van Barcelona tegen Osasuna is de achterstand op de Catalanen opgelopen tot vijf punten. Real kan met een overwinning het gat naar twee punten verkleinen en met een iets beter gevoel richting het WK leven. 

Benzema maakt waarschijnlijk wel gewoon deel uit van de WK-selectie. Bondscoach Didier Deschamps maakt woensdagavond zijn definitieve selectie bekend voor het mondiale landentoernooi in Qatar. Paul Pogba mist het toernooi sowieso vanwege een blessure. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!