Nieuws

'Ten Hag zoekt back-up voor rechtsbackpositie, Nederlander in beeld bij United'

'Ten Hag zoekt back-up voor rechtsbackpositie, Nederlander in beeld bij United'

09-11-2022 12:19

Manchester United wil graag een rechtsback aantrekken na de winterstop. The Red Devils zijn zeer tevreden over de prestaties van Diogo Dalot, maar willen een adequate vervanging hebben voor het geval de Portugees wegvalt. Onder meer de naam van Jeremie Frimpong valt. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano was Sergiño Dest lange tijd een optie om de ploeg van Erik ten Hag te versterken, maar de Nederlands-Amerikaanse verdediger koos op het laatste moment voor een huuroverstap naar AC Milan. United doet het goed in de Premier League en wil meer breedte in de selectie hebben.

De zoektocht naar een rechtsback betekent dat Aaron Wan-Bissaka op zoek mag naar een andere club. Ten Hag is niet overtuigd van de rechtsback, die in 2019 nog voor ruim vijftig miljoen euro van Crystal Palace overkwam. Op de linksbackpositie lijkt Luke Shaw de strijd met Tyrell Malacia voorlopig te hebben gewonnen. De voormalig Feyenoorder speelde Shaw in het begin van het seizoen uit de basis, maar inmiddels is de Engelsman wekelijks op de flank te vinden. 

Eén van de namen die rondspookt bij United is die van Jeremie Frimpong. De Nederlander maakt dit seizoen een sterke indruk bij Bayer Leverkusen, dat het afgelopen weekend nog verrassend met 5-0 van toenmalig koploper Union Berlin won in de Bundesliga. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!