Transfernieuws

'Nieuwe trainer Brobbey bekend bij RB Leipzig na afwijzing PSV-trainer Schmidt'

'Nieuwe trainer Brobbey bekend bij RB Leipzig na afwijzing PSV-trainer Schmidt'

08-12-2021 12:42

RB Leipzig heeft in Domenico Tedesco een nieuwe trainer gevonden. Die Roten Bullen hebben de Italiaanse oefenmeester aangesteld na het ontslag van Jesse Marsch.

Na het verlies bij Union Berlin (2-1) werd Marsch op straat gezet. RB Leipzig klopte bij Roger Schmidt aan, maar de PSV-trainer weigerde tussentijds te vertrekken uit Eindhoven. Tedesco stond ook op het lijstje van potentiële kandidaten en volgens Sky gaat de Oost-Duitse club met de clubloze trainer in zee. De Italiaan vertrok in mei bij Spartak Moskou.

Aan Tedesco de taak om RB Leipzig op het juiste spoor te brengen. De club staat in de Bundesliga op een tegenvallende elfde plaats en is uitgeschakeld in de Champions League. Tedesco zal deze winter tevens beslissen of Brian Brobbey naar Ajax mag vertrekken, of dat hij hem bij de ploeg wil houden tot minimaal het einde van het seizoen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!