Transfernieuws

'Benítez op de radar in thuisland: topclub wil Argentijnse doelman overtuigen'

'Benítez op de radar in thuisland: topclub wil Argentijnse doelman overtuigen'

09-11-2022 10:59 Laatste update: 11:00

River Plate onderzoekt de mogelijkheden om Walter Benítez van PSV over te nemen. Met de waarschijnlijke komst van trainer Martín Demichelis wil de club zich op een aantal posities gaan versterken na het WK, waaronder de keeperspositie. 

Het Argentijnse TYC Sports meldt dat River Plate na het WK de selectie op vijf posities wil versterken: de club wil een doelman, een linksback, een centrale verdediger, een middenvelder en een aanvaller aantrekken. Voor de positie van de keeper wordt nadrukkelijk naar Benítez gekeken. De doelman presteerde jarenlang op een hoog niveau bij OGC Nice en maakte de afgelopen zomer de overstap naar PSV.

Het medium geeft wel de kanttekening dat de huidige doelman, Franco Armani, na het WK moet stoppen als doelman. Alleen dan gaat River Plate de markt op voor een keeper. De 36-jarige doelman liet eerder al weten graag zijn carrière af te sluiten bij Atlético Nacional en de kans dat hij in januari de overstap maakt is aannemelijk. Het contract van Benítez loopt tot 2025 door bij PSV, waardoor de doelman een flink prijskaartje om zijn nek heeft hangen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!