Reactie

Moedeloze Guardiola: 'Als je dit toernooi stopt, dan komt er wel weer een andere'

Moedeloze Guardiola: 'Als je dit toernooi stopt, dan komt er wel weer een andere'

09-11-2022 09:55

Pep Guardiola heeft zich weer eens uitgelaten over het bomvolle speelschema van zijn elftal. De Spaanse oefenmeester speelt woensdagavond met zijn Manchester City tegen Chelsea en reageerde cynisch op de persconferentie over het eventueel schrappen van de League Cup.

Mocht City winnen van Chelsea, dan wordt er in de week van 19 december – de week na de WK-finale die op 18 december wordt afgewerkt – alweer gespeeld. "Als Engeland bepaalt dat we dit toernooi spelen, dan spelen we dit toernooi. Anders creëren de FIFA en de UEFA gewoon een nieuwe competitie", sprak Guardiola met een cynische toon.

"Ze gaan ons geen vrije weken geven. Als je dit toernooi stopt, dan komt er wel een andere. Elk seizoen is het hetzelfde", vervolgde de Spanjaard, die er moedeloos van wordt. "Leg het op tafel, maar ik besteed niet te veel aandacht aan dingen waar ik geen controle over heb. Waarom zou je energie verspillen?"

Manchester City en Chelsea treffen elkaar om 21.00 woensdagavond. Het is de eerste keer dat beide teams dit seizoen tegen elkaar zullen spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!