Nieuws

Groningen-boycot lijkt nog niet helemaal over: 'Is gericht op één journalist'

Groningen-boycot lijkt nog niet helemaal over: 'Is gericht op één journalist'

09-11-2022 09:14

De RTV-Noord-boycot van FC Groningen zou zijn opgeheven, maar van een normale situatie is nog altijd geen sprake. De journalist in kwestie mag zelf geen spelers meer benaderen, kwam naar buiten tijdens het programma Voetbalpraat van ESPN.

Afgelopen week boycotte FC Groningen de mediazender RTV-Noord, mede omdat zij het nieuws over de hond van Paulos Abraham naar buiten hadden gebracht. De mediastilte richting het medium leek nu te zijn opgeheven waarmee de kous af leek, maar de situatie ligt Mark van Rijswijk toch net wat anders.

"Vandaag is er weer een interview naar buiten gekomen met Wouter Gudde naar buiten gekomen", aldus de voetbalcommentator en journalist, die in de situatie is gedoken. "Daarin heeft Groningen gezegd: je bent nog wel welkom, maar je praat nog maar met één speler en de trainer, verder niet. Alles moet nu via de persvoorlichter gaan en het is niet de bedoeling dat je zelf spelers gaat benaderen."

"Groningen gaat zich nu dus heel zakelijk opstellen en het aparte is dat dat dus eigenlijk is gericht op één journalist", vervolgt Van Rijswijk, die het een opmerkelijke situatie vindt. "Het is geen breed mediaprobleem of iets dergelijks. Groningen vindt gewoon dat hij te negatief is en te sensationeel schrijft. Het doel van hem zou zijn om spelers te beschadigen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!