Nieuws

De tirade van Piqué in beeld: 'Het is een schande, ik schijt op je f**ing moeder!'

De tirade van Piqué in beeld: 'Het is een schande, ik schijt op je f**ing moeder!'

09-11-2022 08:44 Laatste update: 08:56

Gerard Piqué kende afgelopen weekend een prachtig afscheid in Camp Nou, maar daar was in zijn laatste wedstrijd als selectiespeler van FC Barcelona geen sprake van tegen Osasuna. De verdediger kreeg als wisselspeler een rode kaart en nu is duidelijk geworden waarom hij die kreeg.

Scheidsrechter Jesús Gil Manzano toonde Robert Lewandowski na een half uur spelen zijn tweede gele kaart, iets waar Piqué het overduidelijk niet mee eens was. Dat liet de 35-jarige mandekker dan ook blijken door de leidsman met het nodige verbale geweld te bejegenen.

Na afloop van het duel beschreef Gil Manzano de Spaanse tirade in het scheidsrechtersverslag. 'Heb je gezien wat voor corner je tegen ons gegeven hebt? Jij bent de scheidsrechter die ons, met voorsprong, het meest tegenwerkt. Het is verdorie een schande, ik schijt op je f***ing moeder!'

Ondanks dat de rode kaart voor Lewandowski volkomen terecht was, heeft de Spaanse arbiter wel de schijn tegen bij Barça. Hij trekt de rode kaart namelijk opvallend vaker dan voor Real Madrid: 9 stuks in 33 wedstrijden om 1 in 29 duels. Dat Piqué uiteindelijk niet meer inviel, is misschien maar beter. Het zou zijn prachtige afscheid in Camp Nou minder glans hebben gegeven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!