Nieuws

Trauner genoot zomerse belangstelling: 'Ik wist dat er interesse zou komen'

Trauner genoot zomerse belangstelling: 'Ik wist dat er interesse zou komen'

09-11-2022 08:31

Gernot Trauner is één van de vier overgebleven spelers die de Conference League-finale speelde met Feyenoord. De 30-jarige mandekker zag afgelopen zomer veel teamgenoten een transfer maken maar zelf bleef hij in Rotterdam. Voor Trauner was er ook de nodige zomerse interesse, maar 'kwam er niet iets beters' dan Feyenoord.  

De Feyenoord-selectie wordt dit seizoen nogal bekritiseert omdat het veelal uit nieuwelingen bestaat, maar dat is volgens Trauner geen probleem. ''Een groot compliment naar de trainer en de scouting", aldus de complimenteuze Oostenrijker tegenover Sky Sport Austria. "Iedereen in de club weet welke richting we op willen. Als eerste stap hebben we spelers gehaald die pasten in deze visie.''

''Aan het begin hebben we gezien dat nog niet alles zo goed paste”, vervolgt de mandekker, die ziet dat zijn elftal zich heeft ontwikkeld. "Er was een aantal spelers dat aan het begin veel speelde en in de loop van het seizoen gewisseld is. De trainer weet hoe hij wil spelen. We zijn desondanks niet op het niveau van vorig seizoen, dat is logisch want ieder team ontwikkelt zich in de loop van het seizoen."

Zomerse interesse voor Trauner

Waar vele teamgenoten hun heil anders zijn gaan zoeken, bleef Trauner in Rotterdam. Ook voor de verdediger was er echter ook interesse, geeft hij aan. ''Ik heb alles ontspannen afgewacht. Ik wist dat er interesse zou komen, maar voor mij was dat niet beter dan Feyenoord. Ik heb vier jaar getekend, ook om rust te creëren voor mijn familie. Wij voelen ons goed in Rotterdam, ik voel me goed bij de club en de fans. Dat is voor mij belangrijk.''

Met vice-aanvoerder Trauner in de defensie werkt Feyenoord toe naar het één-na-laatste duel voor de WK-stop. De Stadionclub ontvangt het geplaagde SC Cambuur donderdagavond in De Kuip.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!