Nieuws

''Elite-trainer' Ten Hag kan rekenen op interesse van Engelse grootmachten'

''Elite-trainer' Ten Hag kan rekenen op interesse van Engelse grootmachten'

08-12-2021 12:28

Erik ten Hag is een van de voornaamste kandidaten om na dit seizoen bij Manchester City of Manchester United aan de slag te gaan, weet The Telegraph. Volgens de krant heeft de Ajax-trainer zich zodanig op de kaart gezet, dat hij behoort tot een gezelschap van elite-trainers.

The Telegraph pakt daags na de zege van Ajax op Sporting Portugal groots uit met een verhaal over Ten Hag. Naar verluidt wordt er van meerdere kanten aan de 51-jarige oefenmeester getrokken. 'De Ajax-trainer staat op de shortlist om Pep Guardiola op den duur te vervangen, terwijl Manchester United met Ralf Rangnick zelfs bewust een interim-manager zou hebben aangesteld, omdat het wil afwachten of Ten Hag in mei misschien vrijkomt.'

Volgens het Engelse medium staat Ten Hag er in het buitenland zo goed op, omdat hij mede de bij West Ham United geflopte Sébastien Haller weer aan de praat heeft gekregen. 'Ten Hag heeft hem aan de praat gekregen en van hem bovendien een betere voetballer gemaakt. De coach heeft zichzelf andermaal op de kaart gezet. Hij behoort tot een select gezelschap elite-trainers.'

Ten Hag wordt al geruime tijd in verband gebracht met verscheidene clubs in het buitenland. Manchester United zou al een tijd achter de geboren Tukker aanzitten, terwijl ook oud-werkgever Bayern München de eerste lijntjes zou hebben uitgegooid in een poging Ten Hag te strikken. Manchester City voegt zich bij dat lijstje. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!