Nieuws

Xavi voelt zich 'onrechtvaardig behandeld' ondanks zege: 'We verdienen een uitleg'

Xavi voelt zich 'onrechtvaardig behandeld' ondanks zege: 'We verdienen een uitleg'

09-11-2022 08:08

Barcelona-trainer Xavi Hernández zegevierde dinsdagavond met 1-2 bij Osasuna, maar is na afloop van het duel niet te spreken over leidsman Jesús Gil Manzano. De arbiter vertolkte een hoofdrol in het duel door twee rode kaarten aan de Catalanen te tonen.

De rode kaarten waren niet voor de minst ervaren spelers: Robert Lewandowski en wisselspeler Gerard Piqué. Eerstgenoemde pakte twee oliedomme gele kaarten wegens doorlopen op zijn tegenstander, terwijl de Spaanse mandekker – die voor de laatste keer in zijn profcarrière bij de selectie van Barça zat – de rode prent kreeg wegens commentaar op de leiding in de rust van het duel.

Dat kwam niet goed uit voor Xavi, die na afloop uitlegde dat hij Piqué nog in had willen brengen. "We voelen ons onrechtvaardig behandeld, omdat ons is verteld dat er bij het doelpunt een duidelijke overtreding werd gemaakt, ze zeiden dat het niet eens een corner was. En de rigoureuze uitsluiting van Lewandowski bepaalde de wedstrijd. Het waren oneerlijke beslissingen, natuurlijk heb ik geprotesteerd. Er staat veel op het spel, we verdienen een uitleg."

Ondanks de tien tegen elf op het veld wist Barcelona de 1-0 achterstand toch om te buigen in een 1-2 overwinning, wat de Catalaan trots maakt. "Het was heel lastig, maar we controleerden de wedstrijd en gaven bijna niets weg, terwijl we een uur met tien man speelden. Ik ben heel trots op het team. We speelden intelligent, we worden steeds volwassener. Dit is een gouden overwinning. Het team groeit, we zijn net een familie. Iedereen wil heel graag winnen. We gaan als koploper de WK-break, dat was ons doel."

Door de overwinning van La Liga-lijstaanvoerer Barça is het verschil nu vijf punten met nummer twee Real Madrid. De Koninklijke kan dit gat nog wel terugbrengen tot twee, aangezien het een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!