Nieuws

Ihattaren in huis genomen door familie Nouri: 'Heb mijn leven weer op de rit'

Ihattaren in huis genomen door familie Nouri: 'Heb mijn leven weer op de rit'

08-11-2022 22:22 Laatste update: 22:30
1

Mohamed Ihattaren is in de armen genomen door de familie Nouri en dat doet de linkspoot goed. "Ik zou willen dat ik eerder nauw contact had gekregen met Mo (broer van Abdelhak, red)", vertelt hij in een openhartig interview met De Telegraaf.

Ihattaren is door de familie Nouri in huis genomen en laat zich sinds kort begeleiden door Mo Nouri. Ondanks zijn leeftijd is er al veel gebeurd in de loopbaan van Ihattaren en dat begon allemaal toen hij zijn vader verloor. "Je moet een Marokkaans gezin als een boom zien, waarvan de vader de stam is en de moeder en de kinderen de takken zijn. Door de dood van mijn vader moest ik mijn eigen weg in het leven vinden. En mede doordat ik mijn emoties twee jaar heb weggestopt en de klap later kwam, is dat niet goed gegaan."

Nu heeft de familie Nouri zich ontfermd over Ihattaren, die zich gelukkig prijst met de hulp. "Ik zou willen dat ik eerder nauw contact had gekregen met Mo (broer van Abdelhak, red). In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf. Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen."

Bij Ajax leek Ihattaren het licht gevonden te hebben, maar dit veranderde toen naar buiten kwam dat de 20-jarige Utrechter connecties had met leden van de mocromaffia. "Mensen die niet het beste met me voor hadden, vielen me lastig", vertelt Ihattaren daarover. "Maar het verleden is iets dat ik ver achter me heb gelaten. Dat was ook een voorwaarde van Mo: volle kracht vooruit en alleen maar positivisme. Echte vrienden zeggen het wanneer het niet goed gaat en willen dat je volle bak gaat trainen in plaats van stappen. Mijn dagen bestaan nu alleen uit trainen, eten en naar de familie Nouri gaan. Sinds ik een paar dagen per week bij hem woon en dankzij het geloof, heb ik mijn leven weer op de rit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!