Nieuws

Dit staat er op het spel voor Nederlandse ploegen in EL en ECL

Dit staat er op het spel voor Nederlandse ploegen in EL en ECL

08-12-2021 11:56 Laatste update: 12:08
0

In navolging van de Champions League, vallen op donderdagavond de beslissingen in het toernooi om de Europa League en de Conference League. Met vier afgevaardigden is Nederland goed vertegenwoordigd. Dit is wat er op het spel staat voor PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse.  

PSV 
Met acht punten uit vijf duels bezet PSV de tweede plek in poule B van de Europa League. Als de Eindhovenaren minimaal een punt pakken tegen Real Sociedad, dan is overwintering in het tweede toernooi van Europa een feit. Bij een nederlaag tegen de Spanjaarden eindigt de formatie van Roger Schmidt als derde en stroomt het in de 'tussenronde' van de Conference League in.  

Feyenoord 
Feyenoord verzekerde zich twee weken geleden van de poulewinst, door met 2-2 gelijk te spelen op bezoek bij Slavia Praag. De Rotterdammers zijn niet meer te achterhalen door de Tsjechische achtervolger. De ploeg van Arne Slot speelt alleen maar voor de coëfficiënten en de winspremie. De Stadionclub is zeker van de knock-outfase in het nieuwe Europese toernooi.  

AZ  
De Alkmaarders wisten zich in de voorgaande speelronde ook al te kwalificeren als groepswinnaar. Net als Feyenoord heeft AZ 11 punten verzameld uit vijf wedstrijden. Hetzelfde scenario geldt voor het elftal van Pascal Jansen: de ploeg is verzekerd van deelname aan de knock-outfase en speelt voor de cooëfficiënten en de winstpremies.  

Vitesse 
In de poule van Vitesse is het razend spannend. Doordat Tottenham Hotspur een blamerende nederlaag leed op bezoek bij het al uitgeschakelde NS Mura (2-1), zijn de Arnhemmers nog volop in de race voor Europese overwintering. Als Thomas Letsch weet de winnen van de Sloveense voetbaldwerg en Spurs wint tegelijkertijd niet van Stade Rennes, is kwalificatie voor de 'tussenronde' een zekerheid.

Als de Nederlandse ploeg gelijk speelt tegen de Mura, moet het hopen dat Rennes wint van The Lilywhites. Tot slot is er nog het haast ondenkbare scenario dat Vitesse zich kwalificeert doordat zowel Tottenham als Vitesse verliest. Willen de Arnhemmers dan alsnog Europees overwintering bewerkstelligen, moet Spurs wel met grote cijfers verliezen (verschil van drie doelpunten ten op zichte van Vitesse). 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie