Nieuws

Van Wonderen ziet 'zijn' doelman graag in Oranje: 'Maar Bijlow deed het ook goed'

Van Wonderen ziet 'zijn' doelman graag in Oranje: 'Maar Bijlow deed het ook goed'

08-11-2022 16:28
4

Kees van Wonderen ziet Andries Noppert graag naar het WK in Qatar gaan. De trainer van sc Heerenveen staat binnenkort voor zijn eerste Friese derby en is van mening dat zijn doelman zich inmiddels wel heeft bewezen. 

Noppert is vaak één van de uitblinkers bij Heerenveen en heeft al een mooie hoeveelheid reddingen op zijn naam staan. "Ik zou Andries meenemen. Het is bijzonder hoe hij zich nu laat zien", stelt Van Wonderen tegenover Omrop Fryslan. "Maar je hebt ook te maken met Justin Bijlow, die tegen Lazio het goed gedaan heeft."

Bijlow kreeg de afgelopen maanden veel kritiek te verduren, maar stond meermaals goed in de weg in de beslissende Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en SS Lazio. De Rotterdammers wonnen met 1-0 en sloten daarom de groep af als groepshoofd. Louis van Gaal maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend voor het Nederlands elftal. Normaliter is er plek voor vier doelmannen. Naast Noppert en Bijlow staan ook Jasper Cillessen, Mark Flekken en Remko Pasveer op de lijst. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!