Walker moet het ontgelden bij Manchester City: Hopelijk leert hij hiervan

Walker moet het ontgelden bij Manchester City: "Hopelijk leert hij hiervan"

08-12-2021 11:41 Laatste update: 12:11
Champions League 0 Reacties

Pep Guardiola heeft na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd van Manchester City op bezoek bij RB Leipzig gereageerd op de nederlaag tegen de Duitse ploeg van interim-trainer Achim Beierlorzer. Hij besprak onder meer de rode kaart van Kyle Walker.  

City was al geplaatst voor de volgende ronde, waardoor Guardiola zijn ploeg op enkele plekken wijzigde. Zo was er een basisplaats voor Zack Steffen, speelde Nathan Aké in de basis in plaats van Rúben Dias en vond Jack Grealish zich terug in de spits op het wedstrijdformulier. Kyle Walker pakte in de slotfase een onnodige rode kaart.  

"We waren agressief in de tweede helft en speelden om de wedstrijd te winnen, maar helaas verloren we. De felicitaties gaan naar Leipzig", was Guardiola duidelijk op de persconferentie. Over de rode kaart voor Walker was de oefenmeester niet te spreken. "Het was een rode kaart. Duidelijk. Ik ga hier niet zeggen wat er in de kleedkamer is gebeurd."  

Guardiola lieten weten wel tevreden te zijn met de instelling van zijn spelers. Aan het feit dat The Citizens geen enkele keer de nul wist te houden in de groepsfase hecht de manager weinig waarde. "We hebben ons één wedstrijd voor het einde van de groep al weten te kwalificeren voor de volgende ronde, in een zware poule. We zijn daar meer dan tevreden over. En februari is nog ver weg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie