Nieuws

'Ajax en andere grote clubs nog altijd fel tegen komst van de Super League'

'Ajax en andere grote clubs nog altijd fel tegen komst van de Super League'

08-11-2022 15:39 Laatste update: 17:25

Ajax en andere grote clubs uit Europa zijn nog altijd fel tegen de komst van de Super League. Dat concludeert de UEFA na een vergadering tussen vertegenwoordigers van topclubs en A22 Sports, het bedrijf dat achter het idee van de nieuwe toernooiopzet staat. 

De UEFA hield dinsdag een vergadering waar onder meer Edwin van der Sar bij was. De groep vertegenwoordigers keerde zich tijdens die vergadering tegen de mogelijke plannen van een Super League en verzekerden A22 Sports dat de weerstand nog even hoog is als anderhalf jaar geleden. Juventus, Real Madrid en Barcelona willen nog steeds dat een dergelijke competitie wordt gestart, meldt de UEFA via de officiële kanalen.  

Naast Ajax waren ook grote namen onder meer van Bayern München, Anderlecht, AS Roma, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Benfica en Atalanta aanwezig bij de vergadering. Vertegenwoordigers van Engelse clubs konden niet aanwezig zijn vanwege een andere vergadering. Opvallend: A22 Sports ontkende tijdens de vergadering de belangen van Juventus, Real Madrid en FC Barcelona te vertegenwoordigen, wat voor de nodige verbazing zorgde. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!