Nieuws

Wangedrag Ajax- en PSV-spelers onder de loep bij KNVB: 'Ziet er heel lelijk uit'

Wangedrag Ajax- en PSV-spelers onder de loep bij KNVB: 'Ziet er heel lelijk uit'

08-11-2022 14:28
1

De KNVB zal geen vervolgstappen ondernemen tegenover de spelers van Ajax en PSV die zich zondag tijdens en na het duel misdroegen in het onderlinge duel. Dat laat een woordvoerder van de bond weten tegenover RTL Nieuws.

"Maar we zijn hier absoluut niet blij mee", aldus de woordvoerder. Nadat scheidsrechter Danny Makkelie het duel affloot zochten André Ramalho en Edson Álvarez elkaar op, waarna ook Davy Klaassen en Ibrahim Sangaré zich ermee bemoeiden. Op beelden blijkt Steven Berghuis ook zijn vinger in het oog van Joey Veerman te steken. De KNVB laat het voor wat het is. "Er is lang gesproken over de situatie na de wedstrijd. Wij hebben geconstateerd dat er duw- en trekwerk heeft plaatsgevonden. Dat ziet er heel lelijk uit en is moreel verwerpelijk gedrag. Maar dat komt echter niet altijd in aanmerking voor een tuchtrechtelijke procedure", luidt de uitleg van de KNVB.

"Maar wij vinden dit - net als iedereen - geen reclame voor het voetbal en het is zeker ook een slecht voorbeeld voor anderen, met name voor de jeugd", vervolgt de KNVN. "Dit is de lelijke kant van voetbal."

Toch is het nog wel mogelijk dat de KNVB later deze week nog achter dingen komt die eerder niet bekend waren. Dat kan ervoor zorgen dat er alsnog actie wordt ondernomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s