Nieuws

Ferdinand lyrisch over stoppende Piqué: 'Hoor je naam te weinig voorbij komen'

Ferdinand lyrisch over stoppende Piqué: 'Hoor je naam te weinig voorbij komen'

08-11-2022 13:58
1

Rio Ferdinand heeft zich lovend uitgelaten over de stoppende Gerard Piqué. De oud-verdediger laat met een knipoog weten een grote rol te hebben gespeeld in de carrière van de Spaanse verdediger.

"Wat een geweldige carrière", aldus Ferdinand op zijn Instagram. "Veel mensen weten het niet, maar ik heb eigenlijk een van de grootste rollen gespeeld in jouw carrière. Doordat ik en Nemanja Vidic in het centrum stonden heb je nooit de kans gekregen bij Manchester United. Daardoor moest je terug bij FC Barcelona. Dat was mijn grootste bijdrage", doelt Ferdinand op de periode die Piqué bij Manchester United doorbracht, voor hij terugkeerde naar Barcelona.

"Maar serieus, toen je naar Barcelona ging, denk ik niet eens dat je je kon voorstellen dat je carrière zo gek zou worden als het nu is verlopen”, vervolgt Ferdinand. Trofeeën in overvloed met zowel club als land.

"je moest maar een ding doen toen je vertrok: volwassen worden. Dat gebeurde al heel snel door je intelligentie. Je was een steunpilaar in teams die door velen als de beste teams ooit worden beschouwd."

Volgens Ferdinand verdient Piqué meer respect. "Als er wordt gesproken over de beste verdedigers ooit, hoor ik je naam niet genoeg. Respecteer deze man voor zijn geweldige carrière."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Rio Ferdinand (@rioferdy5)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!