Nederlandse media onder de indruk van Ajax: 'Lat ligt bij halve finale CL'

Nederlandse media onder de indruk van Ajax: 'Lat ligt bij halve finale CL'

08-12-2021 11:24 Laatste update: 11:33
Champions League 0 Reacties

De prestatie van Ajax in de Champions League kan ook in de nationale media op goedkeuring rekenen. Dankzij een 4-2 overwinning op Sporting Portugal in de Johan Cruijff Arena, sloten de Amsterdammers de poulefase af met het ongekende en unieke puntenaantal van achttien uit zes wedstrijden. De Nederlandse kranten zijn unaniem onder de indruk van de prestatie.  

Het Algemeen Dagblad staat voornamelijk bij de perfecte score stil die de hoofdstedelingen wisten te realiseren. "Ajax heeft de groepsfase van de Champions League tegen Sporting in stijl en met een indrukwekkend record afgesloten. Real Madrid, AC Milan, PSG, Spartak Moskou, Barcelona, Bayern München en... Ajax. Er zijn slechtere rijtjes om je in te nestelen", schrijft de krant. 

Het AD gaat vervolgens in op het verrichte werk van hoofdtrainer Erik Ten Hag en ziet Ajax als ware angstgegner voor veel ploegen. "Zoals geen Ten Hag al stelde zal geen enkele Europese gigant een koppeling aan Ajax handenwrijvend begroeten. De Amsterdammers worden in Europa weer als dark horse gezien." 

Chef voetbal Valentijn Driessen van De Telegraaf is benieuwd waar Ajax na de winterstop toe in staat is. "Voor de Amsterdammers begint deze CL pas echt in februari 2022, schrijft de spraakmakende journalist in zijn column. "Dan blijkt wat deze succesvolle groepsfase waard is. Ajax moet de lat bij halve finale Champions League leggen", is hij veeleisend.  

De Volskrant ziet dat Haller "zich heeft ontpopt tot de aanvalsleider van Ajax". De historische prestatie van de Ivoriaan blijft niet onopgemerkt door het dagblad. "Alleen Cristiano Ronaldo wist vier seizoenen geleden in alle zes de groepswedstrijden een doelpunt te maken." De krant sluit af dat Ajax bezig is aan een 'indrukwekkende en foutloze Europese reis'. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie