Transfernieuws

'Man United aast op Bellingham: Ten Hag wil talent 'heel graag vastleggen''

'Man United aast op Bellingham: Ten Hag wil talent 'heel graag vastleggen''

08-11-2022 13:09
1

Erik ten Hag zet in op de komst van Jude Bellingham naar Manchester United. De Engelse middenvelder moet in 2023 overkomen van Borussia Dortmund.

Bellingham staat bovenaan het lijstje van Manchester United-manager Ten Hag. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sports. De Haaksberger wil het negentienjarige Engelse talent 'heel graag vastleggen'. Manchester United heeft daarom een tandje bijgezet.  

Volgens het medium verwacht Borussia Dortmund dat Bellingham komende zomer inderdaad zal vertrekken. "Het totale financiële pakket zal waarschijnlijk onverslaanbaar zijn", aldus transferexpert Florian Plettenberg. "Hij wordt dan waarschijnlijk de recordtransfer van de Bundesliga." Naar verluidt verlangt Dortmund een transfersom van 150 miljoen euro.

Het United van Ten Hag is niet de enige gegadigde. Ook Liverpool, Manchester City, Chelsea en Real Madrid worden genoemd als potentiële bestemmingen. Vooral Liverpool zou erg serieus zijn. The Reds zouden al honderd miljoen euro gereserveerd hebben voor Bellingham.

Bellingham kwam tot op heden tot 110 duels voor Dortmund. Daarin scoorde de Engelsman negentien keer en gaf hij twintig assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!