KNVB-directeur sneert naar Bosz: 'Als je citeert, vertel dan het hele verhaal'

KNVB-directeur sneert naar Bosz: 'Als je citeert, vertel dan het hele verhaal'

08-12-2021 11:00 Laatste update: 11:30
Nederland 0 Reacties

Nico-Jan Hoogma maakte eerder bekend te stoppen als directeur topvoetbal bij de KNVB. De 53-jarige bestuurder geeft zijn beweegredenen voor zijn afscheid bij de voetbalbond, haalt uit naar Peter Bosz en bespreekt de mislukte aanstelling van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. 

In gesprek met Voetbal International gaat Hoogma in op zijn vertrek. "Ik vind: als je een nieuwe bondscoach aanstelt, moet je die volledige cyclus gaan meedraaien. Dan heb je het in principe over vier jaar. Dat vond ik te veel en te ver", reageert de directeur in gesprek met het weekblad. 

Bosz vertelde eerder dat Hoogma vroeg of hij na het vertrek van Ronald Koeman 'beschikbaar' was in plaats van of hij bondscoach wilde worden. Hoogma reageert gekrenkt. "Als Peter Bosz het beter weet, dan moet hij op mijn stoel komen zitten. Bosz heeft geciteerd uit een langer vertrouwelijk gesprek, dat vind ik absoluut niet kunnen. En als je dat dan tóch doet, moet je het hele verhaal vertellen."  Vervolgens weigert de beleidsbepaler inhoudelijk te reageren door te stellen dat hij zich 'niet op datzelfde niveau gaat begeven'.  

Over de teleurstellende samenwerking met Frank de Boer is de directeur wel zelfkritisch. Hij dacht met de ex-coach van Ajax op dezelfde voet verder te gaan, als Oranje speelde onder Ronald Koeman. "Dat verwijt ik niet Frank, maar mezelf", gaat Hoogma in op het mislukte EK. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie