Nieuws

'Ajax in januari de transfermarkt op: 'Het vizier is op die positie gericht''

'Ajax in januari de transfermarkt op: 'Het vizier is op die positie gericht''

08-11-2022 10:42

Ajax is nog niet uitgewinkeld en wil in januari opnieuw de transfermarkt op, meldt Ajax-watcher Freek Jansen. De Amsterdammers willen zich vooral op de rechtervleugelpositie versterken. 

Na het vertrek van Antony naar Manchester United is de rechtsvoor-positie een zorgenkindje bij Ajax. "Het vizier is er wel op gericht", stelt Jansen in de uitzending van Voetbalpraat. Er zijn volop scouts actief, vooral in Zuid-Amerika. De nadruk ligt op de positie rechts voorin. Tegelijkertijd is het interessant richting Conceição. Hij moest één jaar rijpen en dan zou hij de kans krijgen. Maar tijd is een relatief begrip."

Tegen PSV begon Steven Bergwijn nog als rechtsvoor, maar later in de wedstrijd wisselde de speler naar de linkerkant. Volgens analist Kenneth Perez maakt Alfred Schreuder de verkeerde keuzes en luistert hij naar de verkeerde mensen. "Door geen echte keuzes te maken en iedereen te willen pleasen, jaagt hij iedereen tegen zich in het harnas. Je ziet dat niemand happy is, op welke positie dan ook. Wat spelers heel vervelend vinden aan een trainer, is wanneer ze het gevoel krijgen dat hij luistert naar de buitenwacht."

Op de linksbackpositie kent Ajax ook de nodige problemen. Daley Blind lijkt zijn basisplek voorlopig kwijt te zijn. "Er moet iets gebeurd zijn tussen die twee", zegt Perez over Schreuder en Blind. "Dat kan bijna niet anders. Dit is natuurlijk best wel gek. Rensch viel leuk in tegen Rangers en zijn linker is veel beter dan ik ooit had gezien, maar ik denk dat Blind zijn positie op de bank niet heel goed heeft opgevat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s