Nieuws

Willems werkt aan comeback: 'Misschien is na dit seizoen PSV een optie'

Willems werkt aan comeback: 'Misschien is na dit seizoen PSV een optie'

08-11-2022 09:18

Jetro Willems verdween na de degradatie van Greuther Fürth naar de tweede Bundesliga enige tijd uit beeld in de voetbalwereld. De 28-jarige linksback werkt echter aan een comeback na enige maanden voor zichzelf te hebben genomen. 

Willems vertelt in een uitgebreid gesprek met Voetbal International over de afgelopen maanden, waarin de voetballer vooral tijd voor zichzelf nam. "Ik voelde dat ik even een break nodig had. Niks tegen Greuther Fürth, een fijne familieclub, maar ik moest aan mezelf denken. Een maandje of twee vrij zijn, mijn hoofd leegmaken. Dat was wat ik nodig had. Ik had andere opties, aanbiedingen. Ook een paar Nederlandse clubs heb ik teleurgesteld. Ik koos voor mezelf."

De linksback, die als tiener doorbrak bij PSV en het Nederlands elftal, is van plan snel de draad weer op te pakken. "Ik ben nog niet klaar, ben pas 28. Deze maand ben ik weer volop in training gegaan om straks in te kunnen stromen. Het WK begint bijna, veel spelers krijgen vakantie. Ik ga door en kan bij een nieuwe club op hetzelfde niveau beginnen als de rest, ietsje fitter misschien zelfs. Het gaat de goede kant op nu."

Willems denkt nog altijd aan een rentree bij PSV, maar daar is het nu niet het moment voor. "Ja, supporters blijven vragen wanneer ik terugkom. Dat is mooi. Het betekent dat ik iets goeds heb gedaan in Eindhoven. Maar ik verwacht dat ze na dit seizoen twee van de drie linksbacks willen verkopen. Dan is het misschien wel een optie. PSV blijft sowieso speciaal voor mij", besluit Willems. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s