Nieuws

'Natuurlijk deed mijn vertrek bij Feyenoord pijn, het is mijn boyhood-club'

'Natuurlijk deed mijn vertrek bij Feyenoord pijn, het is mijn boyhood-club'

08-11-2022 08:47
5

Crysencio Summerville verliet Feyenoord in 2020 om bij Leeds United aan de slag te gaan. De aanvaller heeft lang geduld moeten hebben bij de Premier League-club, maar inmiddels is het talent al meermaals belangrijk geweest voor de club.  

In zijn tijd bij Feyenoord werd Summerville verhuurd aan ADO Den Haag. Tot een debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers kwam het nooit. "Misschien was ik op dat moment nog niet dát talent in hun ogen", aldus de aanvaller tegenover De Telegraaf. "Of ik het ooit als last heb ervaren dat mensen mij te licht vonden? Nee, ik vond het meer jammer, want ik geloof in mezelf."

"Daarom ben ik blij dat ik het nu op het hoogste niveau in Engeland aan de wereld kan laten zien wat ik kan", doelt Summerville op het feit dat hij steeds meer speeltijd krijgt bij Leeds United. "Natuurlijk deed dat vertrek pijn, want Feyenoord is mijn boyhood-club, ik liep er vanaf mijn zesde rond. Misschien komen we ooit weer terug bij elkaar. Zeg nooit nooit."

Summerville beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Leeds United in de Premier League. De laatste drie duels was de aanvaller belangrijk met doelpunten tegen Fulham, Liverpool en Bournemouth. "Na mijn vakantie wist ik: dit wordt mijn seizoen. Ik schrijf mijn doelen altijd op voor het jaar. Een nieuw contract, meer minuten maken als invaller, een basisplaats. Dan heb ik het nog niet eens over goals en assists, maar die zijn mooi meegenomen. Ik kan er al twee zeker afvinken en daarom weet ik: ze zijn háálbaar."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!