Nieuws

'Twee jaar geleden waren we naïef, nu hebben we taaie mentaal sterke spelers'

'Twee jaar geleden waren we naïef, nu hebben we taaie mentaal sterke spelers'

08-12-2021 10:41 Laatste update: 10:53

De historische, unieke prestatie van Ajax in de Champions League kan ook aanvoerder Dusan Tadic bekoren. De Serviër speelde niet mee in de 4-2 overwinning op Sporting Portugal, wegens een blessure. Na afloop reageert de aanvaller op het succes van de ploeg van Erik ten Hag.  

De captain, die ruim tweeëneenhalf jaar geleden nog de halve finale van de Champions League speelde met de hoofdstedelingen vergelijkt de huidige selectie met die van toen. "Ik denk dat dit team beter is dan ons elftal uit 2018/2019", laat Tadic weten aan The Telegraph.  

"In 2019 waren we ook heel goed, maar we hebben nu andere spelers, met andere karakters", vervolgt de 33-jarige speler. "Twee jaar terug waren we misschien nog een beetje naïef. Nu hebben we echt taaie spelers, mentaal sterke spelers ook," zegt de man die in 2018 voor bijna 14 miljoen euro overkwam van Southampton.

Tadic besluit dat Ajax dankzij de komst van een aantal spelers aan kwaliteit heeft gewonnen. "We hebben meerdere Zuid-Amerikanen. Dat zijn echte vechters. Wat dat betreft is dit elftal meer streetwise, gewiekster."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!