Nieuws

Lof voor PSV vanuit Sevilla: 'Het zou de finale van de Europa League kunnen zijn'

Lof voor PSV vanuit Sevilla: 'Het zou de finale van de Europa League kunnen zijn'

08-11-2022 07:39
2

Monchi heeft zich lovend uitgelaten over PSV toen de Eindhovenaren uit de koker kwamen bij de Europa League-loting. De algemeen directeur van Sevilla weet dat de ploeg een verleden heeft in Eindhoven en ziet PSV dit seizoen uitstekend presteren onder Ruud van Nistelrooy.

"Eindhoven is een historische stad in de geschiedenis van Sevilla. Telkens wanneer de naam van het Philips Stadion klinkt, gaan onze haren overeind staan, want daar begon het huwelijk met deze wedstrijd", citeert Voetbal International Monchi, die de UEFA Cup-finale van 2006 aanhaalt. Sevilla won in Eindhoven met 4-0 van Middlesbrough.  

"Fysiek is PSV erg sterk en ze zijn in een geweldige vorm op dit moment", gaat Monchi verder. Van Nistelrooy kan op lovende woorden rekenen. "Met hem hebben ze een geweldig seizoen in de Eredivisie en de Europa League. Met een goed collectief niveau en belangrijke spelers die de kwaliteit van het team bepalen."

Dit seizoen gaat het nog niet voor de wind bij Sevilla. De ploeg staat zeventiende in de Primera División. "Het is waar dat er nog drie maanden te gaan zijn en we weten niet hoe wij of zij zullen zijn. We weten wel dat ze een zeer gewaagde tegenstander zijn en dat het moeilijk zal zijn om door te komen. In dit nieuwe format is het niveau erg hoog. Een Barcelona - Manchester United zou een halve finale van de Champions League kunnen zijn en een Sevilla - PSV zou de finale van de Europa League kunnen zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!