Ten Hag blij met Overmars verlenging: Dat geeft mij ook rust

Ten Hag blij met Overmars verlenging: "Dat geeft mij ook rust"

Eerder dan gepland lekte het nieuws uit over de contractverlenging van Marc Overmars tot 2026 bij Ajax uit. Erik ten Hag reageert na afloop van de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Sporting Portugal op het nieuws. De 51-jarige Oldenzaler is bijzonder content dat de directeur voetbalzaken langer in Amsterdam blijft.  

Een eerste woord van dank is gericht aan de media-afdeling van de Amsterdammers. De aankondigingsvideo kon op goedkeuring van Ten Hag rekenen. "Het was een buitengewoon mooi filmpje", zegt de oefenmeester op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Ik denk dat het voor Ajax een heel goede zaak is dat daar continuïteit zit. Hij heeft zijn sporen ook verdiend, dus we mogen er allemaal heel blij mee zijn", is de trainer duidelijk in zijn nopjes met de verlenging van Overmars.  

In een eerder stadium werd Ten Hag veelvuldig gelinkt aan clubs in het buitenland, waaronder grootmacht Manchester United. Het contract van de trainer, die Ajax naar een perfecte score in de groepsfase van de Champions League leidde, loopt medio 2023 af. Op vragen over een mogelijke contractverlenging voor hemzelf reageert de oefenmeester 'dat op dit moment dat nog niet aan de orde is'.  

"Eén ding is zeker, het geeft rust aan de organisatie. Ook aan mij. Het is dus zeker ook een voordeel voor mij. Ik heb nog anderhalf jaar contract, dus dat geeft mij ook rust", besluit de coach van de hoofdstedelingen. Daarmee sluit Ten Hag een langer dienstverband bij Ajax niet uit.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie