Nieuws

Klaassen krijgt steun: 'Ik denk dat Simons meer een speler is voor na het WK'

Klaassen krijgt steun: 'Ik denk dat Simons meer een speler is voor na het WK'

07-11-2022 22:38
2

Als Ruud Gullit bondscoach was dan zou hij Davy Klaassen boven Xavi Simons verkiezen wanneer het om een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal gaat. Volgens de analist speelt ervaring een belangrijke rol.

"Ik zou toch voor de ervaring van Klaassen kiezen", begint Gullit bij Rondo. "Ik denk dat Simons meer een speler is voor na het WK. Klaassen weet precies waar hij moet staan op de juiste momenten en hij heeft belangrijke goals gemaakt. Dit is het laatste toernooi van bondscoach Louis van Gaal, dus die wil wel echt wat laten zien op het WK. Ik denk dat Klaassen daarin wel een stuk belangrijker kan zijn."

Collega-analist Jan van Halst denkt daar toch anders over. De voormalig aanvoerder van Ajax schetst eenzelfde scenario als dat van Memphis Depay op het WK van 2014. "Ik zou uiteindelijk voor Simons gaan. Het is wel lekker om zo’n schoffie erbij te hebben. Zo’n toernooi is natuurlijk geen plek om talenten te laten rijpen, maar denk aan Depay op het WK in 2014. Iedereen was verrast over de verfrissing die hij toen was. En ik zou daardoor zeker voor Simons gaan."

Net als een week geleden, opperde Marco van Basten wederom de naam van Guus Til. Ook Ryan Gravenberch verdient volgens de voormalig topspits een plekje in de WK-selectie van Louis van Gaal.  "Ik zou Guus Til en Ryan Gravenberch meenemen. Til heeft wel een hoop kracht extra, ook al heeft Klaassen natuurlijk meer ervaring. En ik zou Gravenberch kiezen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!