Nieuws

Sneijder aan de slag met Ihattaren: 'Ik ga met hem mee naar Juventus, als hij wil'

Sneijder aan de slag met Ihattaren: 'Ik ga met hem mee naar Juventus, als hij wil'

07-11-2022 20:54 Laatste update: 20:58
1

Wesley Sneijder en Mohammed Ihattaren kunnen het samen goed vinden. Afgelopen week werd bekend dat Ajax, dat de middenvelder huurt van Juventus, de optie tot koop niet zal gaan lichten en hij dus terug zal moeten keren naar Turijn. Sneijder gaf eerder al eens aan zijn hulp te willen bieden aan Ihattaren wanneer hij contact met hem opneemt. Dat heeft de jongeling nu dus gedaan.

In het weekend werden ze samen gespot op de tribunes bij DHSC uit Utrecht, waar Sneijder een technische functie heeft. Maandag hebben ze samen getraind. 'Hij zei dat hij mijn oproep al veel eerder had gezien, maar schaamde zich om mij eerder te contacten', aldus Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. 'Hij zei tegen me op te kijken en vond het moeilijk om me te bereiken. Uiteindelijk heeft hij het toch gedaan en zijn we twee dagen lang bezig geweest met elkaar. We hebben veel gepraat en samen voetbal gekeken bij DHSC.'

Ihattaren begon veelbelovend aan het seizoen bij Ajax, maar kwam vanwege privéredenen lange tijd niet meer in actie voor de Amsterdammers. Hij werd bedreigd door criminelen als gevolg van zijn relatie met een jonge vrouw. Desondanks wil hij zijn carrière weer oppakken en er vol voor gaan.

Sneijder zegt zelfs bereid te zijn met hem mee te gaan naar Juventus. 'We zijn vandaag (maandag, red.) begonnen met trainen en hebben veel testen gedaan. Hij zegt dat hij ervoor gaat en staat er positief in. Hij weet dat hij fout is geweest, is een aantal keer in het nieuws gekomen en zeker als je profvoetballer bent mag je zulke fouten niet maken. Er is besef bij hem dat het twee voor twaalf is en dat is mooi. Hij keert terug naar Juventus en ik ga met hem mee. Ik heb met hem afgesproken dat ik het voor hem doe, zolang hij het écht wil.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!