Nieuws

FC Groningen heft boycot richting RTV Noord op, maar stelt wel voorwaarden

FC Groningen heft boycot richting RTV Noord op, maar stelt wel voorwaarden

07-11-2022 20:11

FC Groningen heeft de boycot richting RTV Noord opgeheven. Dat maakte het provinciale medium maandagavond bekend. De spelers, trainers en medewerkers zijn weer beschikbaar voor interviews, maar de club heeft wel voorwaarden gesteld.

Zo staat de Trots van het Noorden na een wedstrijd nog maar één interview met een speler toe en een vraaggesprek met trainer Frank Wormuth. Ook moeten contacten met desbetreffende personen, waaronder ook directieleden, voortaan via de perschef verlopen.

Reden voor de boycot was de berichtgeving van RTV Noord over de vechthond van aanvaller Paulos Abraham. De hond van de Zweed zou een chihuahua hebben doodgebeten, waardoor buurtbewoners zich onveilig voelden. RTV Noord ging volgens FC Groningen te ver in die berichtgeving.

RTV Noord betreurt het besluit, mede omdat de club tot nu toe nog nooit grenzen stelde aan het aantal interviews na afloop van een wedstrijd. 'Al met al is dit een inperking van onze journalistieke bewegingsvrijheid. Bovendien is het publiek dat de wedstrijden van FC Groningen via onze kanalen volgt hiervan de dupe', zegt hoofdredacteur Pieter Sijpersma op de website. Hij benadrukt dat we in een vrij land leven. 'Een goede journalist laat zich niet de wet voorschrijven door een directeur of voorlichter. We zullen van de nood een deugd maken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!