Internationale media lyrisch over perfecte groepsfase: 'Ajax en Haller maken lol'

Internationale media lyrisch over perfecte groepsfase: 'Ajax en Haller maken lol'

Na zes zeges in evenzoveel wedstrijden sloot Ajax de poulefase glansrijk af. De beste prestatie ooit van een Nederlandse ploeg in de groepsfase van de Champions League kan op internationale goedkeuring rekenen. Media zijn lovend over de prestatie van de ploeg van trainer Erik ten Hag.  

Het Duitse Der Kicker spreekt van een 'soeverein Ajax' en ziet Ajax 'een perfecte groepsfase bekronen'. Het Italiaanse La Gazetta dello Sport rept over een 'dominant Ajax' en zag de Amsterdammers vooral in de tweede helft loskomen. 

Het doorgaans kritische Franse medium L'Équipe is al even lovend over de ongekende prestatie van de hoofdstedelingen en lichten de historische doelpuntendrift van Sébastian Haller uit. 'Ajax en Haller maken lol. Het is nog wachten op de wedstrijd van Bayern München op woensdag, maar Ajax is voorlopig de meest productieve ploeg (twintig goals) én heeft de topscorer in de gelederen: tien goals in zijn debuutseizoen!' 

Het Spaanse AS verwijst naar het glorieuze seizoen van 1994/1995 waarin de Amsterdammers het miljardenbal voor het laatst wonnen.  'Vandaag de dag is de hoop om hetzelfde te bereiken maximaal. Ajax had het breken van het record van Louis van Gaal in eigen hand en faalde niet. De groepsfase verliep comfortabel en de laatste wedstrijd was te opwindend voor een potje, dat eigenlijk nergens meer om ging', schrijft de krant.  

Ook Belgische media zijn onder de indruk van het spel van de gastheren en bespreekt de contractverlenging van Marc Overmars tot 2026. 'Onder zijn leiding (Overmars, red.) vond Ajax weer aansluiting met de Europese subtop', schrijft Het Laatste Nieuws. Ook aan de financiële weelde in Amsterdam gaat de krant niet voorbij. 'De regerend kampioen verkocht de laatste 9 jaar voor meer dan 600 miljoen euro aan spelers. Daardoor groeide het eigen vermogen van Ajax naar ruim 222 miljoen euro.' 

Sporza vat de prestatie van Ajax nog maar eens kort en bondig samen. 'Met 18 op 18 heeft Ajax een unieke groepsfase gespeeld. Het deed dat bovendien met indrukwekkend voetbal, veel goals en weinig tegendoelpunten', is het Belgische medium lyrisch. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie