Nieuws

Klopp kijkt uit naar Real-treffen: 'Wij hebben Anfield, je weet wat dat betekent'

Klopp kijkt uit naar Real-treffen: 'Wij hebben Anfield, je weet wat dat betekent'

07-11-2022 18:29

Eén van de prachtige affiches die in de achtste finales van de Champions League gaat worden gespeeld, is die tussen Liverpool en Real Madrid. Jürgen Klopp – manager van The Reds – vertrouwt op een magische avond op Anfield.

Het duel tussen Liverpool en Real Madrid is een herhaling van de Champions League-finale van het afgelopen seizoen. Dat duel eindigde in een 1-0 zege voor de Madrilenen door een doelpunt van Vinicius Junior. Ondanks deze negatieve recente ervaring kijkt Klopp uit naar het duel.

"Het eerste wat je kan zeggen over deze loting is dat het echt bij de Champions League past", begint de Duitse keuzeheer op de clubsite van Liverpool. "Ik weet dat we tegen Real Madrid hebben gespeeld in een paar van de meest recente finales, maar het is nog niet zo vaak gebeurd dat we ze hebben getroffen in een treffen dat over twee wedstrijden gaat."

"We kennen het Europese record van Real, maar dat van ons is ook zo slecht nog niet", vervolgt Klopp, die met Anfield denkt een grote troef achter de hand te hebben. "We weten dat we Anfield hebben en iedereen weet wat dat betekent. 

Naast een herhaling van de Champions League-finale van vorig jaar staat er nog een herhaling van een dergelijke finale op het programma. Paris Saint-Germain mag zich gaan revancheren tegen Bayer München.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!