Nieuws

Schreuder tevreden na loting: 'Individuele kwaliteit zal bij Ajax hoger zijn'

Schreuder tevreden na loting: 'Individuele kwaliteit zal bij Ajax hoger zijn'

07-11-2022 18:10

Ajax-trainer Alfred Schreuder kan leven met Union Berlin als tegenstander in de Europa League. De oefenmeester is blij dat de Amsterdammers een ploeg treffen die hij kent en is zich er ook van bewust dat zijn ploeg kwalitatief beter zou moeten zijn.

Door zijn ervaring in de Bundesliga als trainer van Hoffenheim weet Schreuder wat hij met Union Berlin voor vlees in de kuip heeft. De oefenmeester denkt dat hij de Bundesliga-verrassing van dit seizoen wel kan inschatten.

"Het is fijn dat je ze beter kent dan de gemiddelde tegenstander", reageert de trainer op de clubwebsite. "Ik volg de Bundesliga nog veel en door de periode die ik in Duitsland heb gewerkt, ken ik Union Berlin nog goed. Beter dan bijvoorbeeld de Franse ploegen die we konden loten", doelt de Schreuder op AS Monaco, FC Nantes en Stade de Rennais.

Hogere individuele kwaliteit bij Ajax

Waar Union Berlin met Nederlanders Sheraldo Becker en Danilho Doekhi momenteel bovenin meedraait in de Bundesliga, denkt Schreuder dat het niveau van Ajax hoger is. Toch waakt hij direct voor onderschatting. "We moeten die dagen top zijn. Ze zijn heel goed in de omschakeling en het is belangrijk dat we dat goed controleren. De individuele kwaliteit zal bij Ajax hoger zijn, maar uiteindelijk gaat het om de manier waarop het team presteert."

De wedstrijden tussen Ajax en Union Berlin worden op 16 en 23 februari gespeeld

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!