Reactie

Doekhi kijkt uit naar treffen met Ajax: 'Het is mijn thuisland en oude club'

Doekhi kijkt uit naar treffen met Ajax: 'Het is mijn thuisland en oude club'

07-11-2022 17:20

Ajax weet sinds maandagmiddag dat het Union Berlin als Europa League-tegenstander heeft geloot. De Amsterdammers speelden in competitieverband nog nooit tegen de club uit Berlijn, maar treft wel twee oude bekenden: Sheraldo Becker en Danilho Doekhi. Laatstgenoemde is blij met de uitkomst van de loting.

Doekhi transfereerde via Vitesse naar Union Berlin afgelopen zomer, maar genoot zijn jeugdopleiding bij Excelsior en Ajax. De centrale verdediger is dan ook extra bij met de uitkomst van de loting, liet hij weten in een interview op de clubsite.

"Het is mijn thuisland en Ajax is mijn oude club, dus daarom is het een mooie loting voor me", sprak een grijzende Doekhi, die zijn oude club prefereerde boven de andere affiches. "Het was inderdaad één van de teams waar ik graag tegen wilde spelen. Andere teams waren natuurlijk ook mooi, FC Barcelona bijvoorbeeld, maar dit is een mooi team om te loten."

Doekhi speelde in zijn carrière al meerdere keren in de Johan Cruijff Arena, in het shirt van Vitesse. De mandekker weet wat hij te wachten staat bij zijn terugkeer in Nederland. "Het is een stadion met een bijzondere atmosfeer, zeker tijdens Europese wedstrijden. Het is dus ook een mooie wedstrijd voor de fans."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!