Feyenoord-top op het matje geroepen: 'Langer wachten is geen optie'

Feyenoord-top op het matje geroepen: 'Langer wachten is geen optie'

De top van Feyenoord moet donderdag in het stadhuis de stadionplannen verantwoorden aan de gemeenteraad van Rotterdam. Het geduld van de gemeente raakt op en er wordt duidelijkheid van de Stadionclub geëist. 

Feyenoord meldde onlangs de plannen rondom het Feyenoord City-project een halfjaar uit te stellen, maar voor 1 februari moeten de Rotterdammers verantwoording afleggen aan de Raad van State. Jeroen Postma van GroenLinks eist dat Feyenoord donderdag met een plan komt. "Feyenoord moet volgende maand gewoon duidelijkheid geven, en eigenlijk wil ik daar donderdag al een toezegging op. De ontwikkeling van het gebied moet door, het gaat ook om duizenden woningen. Liefst zien wij dat met een nieuw stadion, maar desnoods zonder. Nog langer wachten is echt geen optie. We wachten al zo lang", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Het Feyenoord City-project is volgens de raadsman 'dood en begraven'. "Het is klaar en het is tijd dat het college dat ook durft toe te geven. Zet hier nou een streep onder. De Raad van State gaat echt niet akkoord met een bestemmingsplan waar zo’n wankel stadionplan in zit. Maak een nieuw bestemmingsplan zonder nieuw stadion, en hou daarin ruimte voor eventuele plannen van Feyenoord in de toekomst. Maar wacht er niet meer op, want dan hebben we over een paar jaar nog niks."

De druk wordt opgevoerd door de gemeenteraad, al lijkt Feyenoord zich daar niet helemaal van bewust. President-commissaris Toon van Bodegom verkiest de Conference League-wedstrijd van Feyenoord tegen Maccabi Haifa boven de belangrijke meeting. Onbegrijpelijk, volgens Robert Simons (Leefbaar Rotterdam). "Het is maar wat je belangrijker vindt." Namens Feyenoord zijn mede-commissaris Gérard Moussault, Jan van Merwijk (Stadion Feijenoord) en Roel Vollebregt (Nieuw Stadion bv) de afgevaardigden. Zij beantwoorden de vragen van de raad. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie