Nieuws

Loting Conference League: Lazio in 'losercompetitie' op bezoek in Roemenië

Loting Conference League: Lazio in 'losercompetitie' op bezoek in Roemenië

07-11-2022 15:59

In navolging van de loting in de Champions League en de Europa League werd er maandag ook geloot voor de tussenronde in de Conference League. De Nederlandse trainer Robin Veldman werd Anderlecht gekoppeld aan Ludogorets, terwijl Trabzonspor met de Nederlands Naci Ünüvar en Stefano Denswil in de gelederen FC Basel, waar Wout Burger speelt, treft.

AZ is de enige Nederlandse club die actief is in het derde toernooi van Europa, maar mag dankzij de eerste plaats in de groepsfase de tussenronde van het toernooi overslaan. In de achtste finale stromen de Alkmaarders vervolgens in tegen één van de acht winnaars van de tussenronde in de Conference League.

SS Lazio - nog tegenstander van Feyenoorder in de groepsfase van de Europa League - stuit op het Roemeense CFR Cluj. In een eerder stadium liet technisch directeur Igli Tare zich laatdunkend uit over de Conference League door het toernooi als een 'loser-competitie' te omschrijven. Queensy Menig treft met Partizan Belgrado het Moldavische Sheriff Tiraspol. De tussenronde worden op 16 en 23 februari afgewerkt. Geplaatst voor de achtste finale zijn Istanbul Basaksehir, West Ham United, Villarreal, OGC Nice, Djurgardens IF, Sivasspor, Slovan Bratislava en dus AZ.

De volledige loting:
Qarabag FK - KAA Gent
Trabzonspor - FC Basel
SS Lazio - CFR Cluj
FK Bodo/Glimt - Lech Poznan
Sporting Braga - Fiorentina
AEK Larnaca - Dnipro-1
FC Sheriff - Partizan Belgrado
Ludogorets - Anderlecht

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!