Nieuws

Xavi over Europa League-topaffiche: Slechtst mogelijke loting, geen geluk

Xavi over Europa League-topaffiche: "Slechtst mogelijke loting, geen geluk"

07-11-2022 15:15 Laatste update: 15:17

Met Manchester United - FC Barcelona kwam er maandag een absoluut topaffiche uit de koker bij de Europa League-loting in het Zwitserse Nyon. Xavi Hernández is onder de indruk van het werk dat Erik ten Hag verricht bij de Engelse topclubs en baalt ervan nu al zo'n sterke tegenstander te treffen.

Als nummer drie uit de Champions League werd FC Barcelona gekoppeld aan de nummer twee uit Europa League Groep E: Manchester United. "Ze hebben heel goede spelers en een fantastische groep", reageert Xavi op de persconferentie. "Ten Hag doet het fantastisch in Manchester en zal de tijd hebben om de komende wedstrijd goed te analyseren. Ze zijn zowel defensief als aanvallend sterk. Het is de slechtste loting die we hadden kunnen krijgen. Nogmaals. Geen geluk..."

De Spaanse trainer is nog altijd onder de indruk van Cristiano Ronaldo. "Hij is een fantastische speler en één van de beste ooit in het mondiale voetbal", vervolgt Xavi. "Hij kan nog steeds het verschil maken, maar we focussen ons niet alleen op Ronaldo, maar op alle spelers. Het is een historische club die ook moet winnen. Het zijn twee fantastische teams die voor een gigantische uitdaging staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!