Transfernieuws

'Ajax maakt werk van Bergwijn en meldt zich officieel bij Tottenham Hotspur'

'Ajax maakt werk van Bergwijn en meldt zich officieel bij Tottenham Hotspur'

08-12-2021 09:35

Ajax heeft zich gemeld bij Tottenham Hotspur voor Steven Bergwijn. De Amsterdammers willen de buitenspeler in de winterse transferperiode terug naar Nederland halen, al is het niet bekend of het om koop of huur gaat.

Dat Ajax zich bij het management van Bergwijn had gemeld was al bekend, maar Voetbal International en De Telegraaf melden dat de Amsterdamse club de interesse ook bij Tottenham Hotspur kenbaar heeft gemaakt. Wanneer de Oranje-international daadwerkelijk terugkeert op de Nederlandse velden, mag David Neres op zoek naar een nieuwe club. Datzelfde geldt voor Nicolás Tagliafico, melden beide media. De Argentijn mag alleen vertrekken als er ook voor hem een vervanger wordt gevonden. 

Ajax is naar verluidt ook bezig met een terugkeer van Brian Brobbey. De negentienjarige aanvaller moet in Amsterdam als stand-in van Sébastien Haller fungeren en zou zelf niet onwelwillend tegenover een tweede Ajax-periode staan. RB Leipzig is na het ontslag van Jesse Marsch op zoek naar een nieuwe trainer, die bij aankomst logischerwijs de situatie van Brobbey zal bespreken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!