Live

Tussenronde Europa League: Ajax treft Union, PSV tegen recordwinnaar (gesloten)

Tussenronde Europa League: Ajax treft Union, PSV tegen recordwinnaar (gesloten)

07-11-2022 13:17 Laatste update: 13:23
1

In navolging van de Champions League-loting wordt op maandag ook duidelijk welke ploegen elkaar zullen treffen in de tussenronde van de Europa League. Met Ajax als afdaler vanuit het miljardenbal en PSV als nummer twee uit Groep A van de Europa League zijn er twee Nederlandse teams in deze ronde van de partij. VoetbalNieuws doet live verslag van de loting die plaatsvindt in het Zwitsers Nyon.

Vanaf 13.00 uur gaan er zestien balletjes de koker in en wordt duidelijk welke ontmoetingen er medio februari zullen worden afgewerkt in de Europa League. Misschien is de tussenronde wel de mooiste ronde van het toernooi, gezien de hoeveelheid clubs van internationale statuur die instromen. 

Ajax moet genoegen nemen met een ticket voor de Europa League na twee keer te hebben verloren van Liverpool en SSC Napoli en zelf twee keer van Rangers te hebben gewonnen. PSV presteerde prima en eindigde met dertien punten op twee punten achterstand van Arsenal in hun Europa League-groep. 

In de tussenronde kunnen ploegen uit hetzelfde land niet aan elkaar gekoppeld worden. Dat betekent dus dat het uitgesloten is dat Ajax en PSV elkaar in dit stadium van het toernooi al tegenkomen. Wel behoort een confrontatie met het Manchester United van Erik ten Hag tot de mogelijkheden voor de Amsterdammers. De Eindhovenaren kunnen op hun beurt met FC Barcelona en Juventus absolute topteams treffen.

Feyenoord is na de spectaculaire ontknoping in Groep F de groepswinnaar en slaat daardoor de tussenronde over. 

De acht afdalers vanuit de Champions LeagueAjax, Bayer Leverkusen, FC Barcelona, Sporting Portugal, Red Bull Salzburg, Shakhtar Donetsk, Sevilla, Juventus

De acht nummers twee uit de Europa League-groepsfasePSV, Manchester United, FC Midtjylland, FC Nantes, AS Monaco, AS Roma, Union Berlin, Stade Rennes

Welke ploeg kunnen Ajax en PSV beter niet loten? Laat je reactie achter in de comments!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!