Nieuw contract Overmars bevestigd: 'Ik ben voorlopig nog niet klaar bij Ajax'

Nieuw contract Overmars bevestigd: 'Ik ben voorlopig nog niet klaar bij Ajax'

Marc Overmars blijft tot medio 2026 aan Ajax verbonden, maakt de club woensdagochtend officieel bekend. Het nieuws lekte per ongeluk uit voor de wedstrijd tegen Sporting Portugal, maar 'some movies are worth watching twice', laat Ajax weten.

Het oude contract van Overmars liep in 2024 af, maar de directeur voetbalzaken plakt daar twee jaar bij aan. "Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin en haal veel voldoening uit mijn werk", reageert Overmars op de clubsite van de Amsterdammers. "De samenwerking met mijn collega-directieleden is erg goed, net als met de mensen op de Toekomst met wie ik samenwerk op het gebied van scouting, jeugd, transfers en dergelijke. Ik heb het gevoel dat ik voorlopig nog niet klaar ben bij Ajax, dus ik ga hier graag nog door."

Leen Meijaard, voorzitter van de raad van commissarissen, is blij dat Overmars Ajax trouw blijft en looft diens samenwerking met Erik ten Hag. "De prestaties van de onder zijn verantwoordelijkheid samengestelde A-selectie springen natuurlijk het meest in het oog. Het team speelt onder leiding van de door Marc aangestelde Erik ten Hag attractief en is succesvol, zowel nationaal als internationaal." 

Waar Overmars zelf stelt 'nog niet klaar' te zijn in Amsterdam, denkt Meijaard ook dat er nog rek in de samenwerking zit. "Met Marc in het directieteam denken wij dat de stijgende lijn die onze ambitieuze club enkele jaren geleden heeft ingezet, verder doorgetrokken kan worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie