Live

CL-loting levert schitterende affiches op: Schmidt loot gunstig (gesloten)

CL-loting levert schitterende affiches op: Schmidt loot gunstig (gesloten)

07-11-2022 12:01 Laatste update: 12:22
4

Nu de groepsfase van de Champions League erop zit, gaat er geloot worden voor de achtste finales in het miljardenbal. Door de uitschakeling van Ajax is er geen Nederlandse vertegenwoorder meer over, maar met zestien internationale topteams zijn er smaken te over. Via dit liveblog van VoetbalNieuws blijf je volledig op de hoogte van de loting!

In groep A eindigde Ajax op de derde plaats en staken Napoli (groepswinnaar) en Liverpool er met kop en schouders bovenuit. Zowel de Italianen als de Engelsen speelden de Amsterdammers bij tijd en wijle van het kastje naar de muur en eindigden op vijftien punten.

Naast Napoli is Italië goed vertegenwoordigd met Internazionale en AC Milan in de knock-outfase, waar Engeland naast Liverpool met Manchester City, Tottenham Hotspur en Chelsea nog drie andere ijzers in het vuur heeft. De internationale hegemonie van Spanje lijkt op zijn retour: Real Madrid is als regerend titelhouder de enige overgebleven club uit dat land.

Coëfficiëntenconcurrent Portugal kan Nederland dit seizoen nog verder pijn doen met Benfica, Sporting Portugal én FC Porto van de partij bij de laatste zestien van de Champions League. Van de vijf Duitse deelnemers zijn nog vier ploegen over: Borussia Dortmund, Bayern München, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt. Frankrijk en België leveren ieder één ploeg af: Paris Saint-Germain en Club Brugge.

De groepswinnaars kunnen elkaar niet treffen in de achtste finales. Ploegen uit hetzelfde land kunnen elkaar ook niet loten in de achtste finale van de Champions Leauge. 

De acht groepswinnaars: Napoli, FC Porto, Bayern München, Tottenham Hotspur, Chelsea, Real Madrid, Manchester City, Benfica.

De acht nummers twee: Liverpool, Club Brugge, Internazionale, Eintracht Frankfurt, AC Milan, RB Leipzig, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!