Scheidsrechter deelt tien rode kaarten uit in knotsgekke Argentijnse bekerfinale

07-11-2022 08:55
1

De Argentijnse bekerfinale tussen Boca Juniors en Racing Club is zondag volledig uit de hand gelopen. Scheidsrechter Facundo Tello, die ook op het WK aanwezig zal zijn als arbiter, voelde zich genoodzaakt maar liefst tien rode kaarten uit te delen.

De enige doelpunten in de reguliere speeltijd vielen vroeg in het duel. Na goals van Norberto Briasco en Matías Rojas stond de stand op 1-1 en werd na negentig minuten verlengd. Sebastián Villa en Johan Carbonero mochten vlak daarvoor in de blessuretijd vertrekken met een rode kaart, waardoor de verlenging met tien tegen tien werd gespeeld.

In de verlenging moest ook Alan Varela het bekopen met een rode kaart, waardoor Boca met negen man kwam te staan. In de 118de minuut kopte Carlos Alcaraz de bevrijdende 1-2 binnen voor Racing en besloot de middenvelder het doelpunt te vieren bij het supportersvak van de tegenstander. De vlam sloeg in de pan en Tello deelde nog eens zeven kaarten uit. Tello is aangesteld als één van de zeven Zuid-Amerikaanse scheidsrechters die op het WK actief zal zijn.