Real Madrid wint van Inter na knotsgekke rode kaart Barella

07-12-2021 23:26 Laatste update: 08-12-2021 00:07

De beslissingen zijn ook gevallen in groep D van de Champions League. Real Madrid won in eigen huis van Internazionale met 2-0 en werd daarmee groepswinnaar.

Na eerder een blamerende 1-2 thuisnederlaag tegen het nietige Sheriff Tiraspol te hebben beleefd, heeft de ploeg van Carlo Ancelotti zich knap hersteld. Alle overige vijf wedstrijden resulteerden in een overwinning.

Stefan de Vrij kwam niet in actie namens de bezoekers uit Italië en Denzel Dumfries speelde de eerste helft mee bij het team van Simone Inzaghi. Toni Kroos maakte al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer, door van afstand raak te schieten.

Nadat Nicolò Barella aan het begin van de tweede helft een rode kaart pakte, na een onbegrijpelijk actie, was de strijd wel gestreden. Vervolgens maakte Marco Asensio aan alle onzekerheid een einde namens De Koninklijke. De Spanjaard, tien minuten in het veld, krulde de bal uit stand op fantastische wijze langs de verbouwereerde Samir Handanovič en zorgde daarmee voor de 2-0 eindstand.

De andere wedstrijd in de groep tussen Shakthar Donetsk en Sheriff Tiraspol eindigde met een 1-1 eindstand onbeslist. Real gaat als groepswinnaar door naar de knock-outfase, net als nummer twee Inter. Het verrassende Moldavische Sheriff eindigt op de derde plaats en gaat naar de Europa League.