Nieuws

Danny Blind bereidt zich voor op WK: 'Dubbel dat sommige jongens niet spelen'

Danny Blind bereidt zich voor op WK: 'Dubbel dat sommige jongens niet spelen'

06-11-2022 20:37

Assistent-bondscoach Danny Blind is zich al druk aan het voorbereiden op het WK, dat over precies twee weken begint. Naast zijn werk voor de KNVB is hij uiteraard ook regelmatig analist bij Ziggo Sport, waaronder afgelopen weekend. Met presentator Bas van Veenendaal sprak Blind over het aanstaande eindtoernooi en die zin die hij erin heeft.

"Het gaat nu serieus worden. Nog een weekje en dan verzamelen wij. Of het kriebelt? Natuurlijk, je hebt er zin in. Het is een prachtig evenement, ondanks dat er van alles van gevonden wordt. Je kwalificeert je niet voor niets, dus we kijken ernaar uit."

Ondertussen raakt de ene na de andere Oranjeklant licht geblesseerd, rekt zijn herstelperiode uit of komt weinig aan spelen toe. "Zitten jullie dan niet met fingers crossed voor de buis?", vraagt Van Veenendaal de assistent-bondscoach. "Het is een beetje dubbel. Sommige spelers spelen niet, of dat nou gunstig is of niet. Aan de ene kant hebben ze weinig ritme, maar aan de andere kant kunnen ze niet geblesseerd raken. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik heb nog geen vierkante ogen van het kijken van alle wedstrijden, want dat doen we altijd wel. De afgelopen weken ben ik echter meer bezig geweest met het bekijken van Senegal, Qatar en Ecuador."

Voor Nederland begint het WK op 21 november met de wedstrijd tegen Senegal. Vier dagen later is Ecuador de tegenstander. Op 29 november wacht vervolgens de laatste poulewedstrijd tegen gastland Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!