Nieuws

Atlético langs Porto in vechtwedstrijd, AC Milan komt tekort en is uitgeschakeld

Atlético langs Porto in vechtwedstrijd, AC Milan komt tekort en is uitgeschakeld

07-12-2021 23:15 Laatste update: 08-12-2021 00:02

Ook groep B in de Champions League is beslist. Atlético Madrid won na een ware veldslag van FC Porto en Liverpool won op bezoek bij AC Milan.  

FC Porto-Atlético Madrid 1-3 
Om de hoop op een vervolg in de Champions League in leven te houden moest de formatie van trainer Diego Simeone winnen op bezoek bij FC Porto. Daarnaast mocht AC Milan in eigen huis niet winnen van Liverpool. Na minder dan een kwartier volgde de eerste tegenvaller voor de Madrilenen, toen Luis Suárez met een blessure uitviel. De Uruguayaan verliet in tranen het veld.  

In de tweede helft opende Atlético - tegen de verhoudingen in - de score in Estádio do Dragão. Antoine Griezmann sloeg als een duveltje uit een doosje toe na een corner. Daarna vonden er meerdere merkwaardige taferelen plaats op het veld.  

Eerst deelde Yannick Carrasco een flinke stoot uit, waarop de Belg een rode kaart kreeg. Even daarna ging Wendell van FC Porto over de schreef en mocht ook hij vertrekken. Ook reservekeeper Augustín Marchesín werd van het veld gestuurd.  

In de ultieme slotfase vielen maar liefst drie doelpunten. Eerst counterde de ploeg van Simeone zich bekwaam naar een 0-2 voorsprong via Ángel Correa en even later herhaalde Rodrigo De Paul dit kunstje. De 1-3 van Sérgio Oliveira vanaf de stip kwam veel te laat voor de thuisploeg.  

AC Milan-Liverpool 1-2 
Om zicht te houden op plaatsing voor de knock-outfase moesten de Rossoneri winnen van Liverpool. De Italianen kwamen uiteindelijk tekort tegen de Engelsen, die heer en meester waren in de poule. The Reds besluiten de poule, net als Ajax, met een maximale score.  

De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 1-2 in San Siro. Nadat Milan nog de leiding had gepakt via een rake kopbal van Fikayo Tomori, trok Mohamed Salah al snel de stand gelijk. De B-ploeg van Liverpool, met enkele grote namen daartussen, won vervolgens dankzij Divock Origi uiteindelijk toch in Milaan.  

Liverpool gaat als groepswinnaar naar de knock-outfase van het miljardenbal. Op de tweede plek eindigt Atlético dankzij het huzarenstukje in Portugal. FC Porto daalt af naar de Europa League. AC Milan is de pineut en eindigt op de vierde plaats en is uitgeschakeld in Europees verband. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!