VAR speelt grote rol in bloedeloos gelijkspel tussen Twente en Go Ahead

06-11-2022 16:34 Laatste update: 20:17

FC Twente heeft zondagmiddag verzuimd om serieuze aansluiting te houden bij de top van de Eredivisie. In de Grolsch Veste leken de Tukkers op weg naar de zege, maar in de absolute slotfase ging het alsnog mis: 1-1.

In de eerste helft bleven grote kansen uit. Ricky van Wolfswinkel was na een klein halfuur dichtbij de openingstreffer na een vrije trap van Ramiz Zerrouki, maar Eagles-doelman Jeffrey De Lange kon makkelijk redden. Even later werd scheidsrechter Jeroen Manschot door de VAR naar het scherm geroepen, toen Bas Kuipers de bal op zijn bovenarm zou hebben geraakt. De arbiter twijfelde even, maar gaf alsnog een penalty aan Twente. Van Wolfswinkel schoot vanaf elf meter de thuisploeg op voorsprong.

Go Ahead was in de blessuretijd van de matige eerste helft dichtbij de gelijkmaker, maar Willum Willumsson kreeg de bal er niet in. Finn Stokkers leek dat twintig minuten na rust wel te doen, maar daar stak Robin Pröpper een stokje voor. De aanvaller treuzelde te lang oog in oog met doelman Lars Unnerstall, waardoor de FC Twente-aanvoerder kon ingrijpen.

In de blessuretijd werd Manschot opnieuw naar de kant geroepen door de VAR voor een mogelijke strafschop. Twente-invaller Everink bleek een lompe overtreding te hebben gemaakt, waardoor ook Go Ahead vanaf elf meter mocht aanleggen. Willumsson schoot feilloos raak. Twente staat door de remise op de vijfde plaats. Go Ahead is al negen wedstrijden op rij ongeslagen en is met een elfde plaats middenmoter.