Nieuws

Dominant Feyenoord kan afwachten wat concurrentie doet na simpele zege op Volendam

Dominant Feyenoord kan afwachten wat concurrentie doet na simpele zege op Volendam

06-11-2022 16:22 Laatste update: 20:22

Feyenoord heeft zondagmiddag moeiteloos gewonnen op bezoek bij FC Volendam. De Rotterdammers waren negentig minuten lang dominant en trokken met 0-2 aan het langste eind.

Na dik een kwartier was het al raak voor Feyenoord. Javairô Dilrosun dribbelde aan de rechterkant van het veld richting de vijandelijke zestien en gaf uitstekend voor op de vrijstaande Danilo. De Braziliaan kreeg alle tijd en ruimte om aan te nemen en plaatste de bal knap in de rechterhoek.

Diezelfde hoek werd vlak voor rust ook gevonden door Sebastian Szymanski. De Pool ontving de bal op links, dribbelde een aantal meter op en schoot met scherp vanaf een meter of twintig. Zo werd er in het Kras Stadion met een 0-2 tussenstand gerust, waar niets op viel af te dingen.

In de tweede helft bleef Feyenoord dominant, al liet Volendam zich iets meer gelden. Even was het schrikken geblazen toen Lutsharel Geertruida naar zijn knie greep, maar de back kon desondanks verder. Veel gevaar ontstond er verder niet. Invaller Santiago Gimenez was nog dicht bij een derde treffer. Wim Jonk bracht Henk Veerman nog in als slotoffensief, maar de voorzetten die Volendam in de zestien pompte vielen veelal ten prooi aan de goed keepende Justin Bijlow.

Feyenoord kan door de overwinning rustig afwachten wat de concurrentie later op de zondag doet. Ajax en PSV staan om 16.45 uur tegenover elkaar in de Johan Cruijff ArenA. PSV en Feyenoord hebben evenveel punten, 27. Ajax staat met één wedstrijd minder gespeeld op de eerste plaats en heeft één punt meer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Nieuws

Update

dribbelde een aantal meter --> het woordje 'op' mist na deze zin --> je schiet raak, of je schiet met scherp, je schiet niet scherp raak. --> probeer zo min mogelijk met 'Ook' een zin te openen, staat niet mooi --> Ook in de tweede helft bleef --> In de tweede helft bleef... --> Het spelniveau daalde echter flink, --> Het niveau ging omlaag --> 'wat uiteraard niet onlogisch was gezien de comfortabele Rotterdamse voorsprong' --> woorden als 'uiteraard' volstrekt overbodig. --> veel herschreven. --> Santiago Giménez --> Santiago Gimenez (onlangs uitgebreid besproken in Slack redactiechat, probeer dat goed te volgen) --> dichtbij = dicht bij --> Johan Cruijff Arena = Johan Cruijff ArenA