FC Utrecht komt achterstand te boven tegen FC Groningen en klimt naar plek zeven

06-11-2022 14:08

FC Utrecht heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in Stadion Galgenwaard. De ploeg van Henk Fraser ging rusten met een achterstand tegen FC Groningen, maar knokte zich terug en haalde in de slotfase de trekker over. Het werd 2-1 in Utrecht.

Zowel Utrecht als Groningen begonnen aanvallend aan het duel, wat voor een interessante openingsfase zorgde in de Galgenwaard. Na een klein kwartier kreeg Mike te Wierik een grote kans, maar de bal werd van dichtbij tegen Vasilis Barkas aangeschoten. Bovendien stond de verdediger buitenspel. Na de openingsfase ging de storm enigszins liggen en kwam Utrecht iets beter in de wedstrijd.

Toch waren het de Groningers die vlak voor rust op voorsprong kwamen. Ricardo Pepi schoot hard richting doel, maar de bal werd binnengelopen door Florian Krüger. De Trots van het Noorden zocht daarmee met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op. In het tweede bedrijf schoot Utrecht uit de startblokken en viel na ruim een uur spelen de gelijkmaker op naam van Taylor Booth.

Bas Dost kwam enkele minuten later binnen de ploeg voor Anastasios Douvikas. In de slotfase pakte Utrecht voor het eerst de voorsprong. Sander van de Streek kopte van dichtbij binnen en liet het stadion op zijn grondvesten schudden. Utrecht kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen en vocht zich knap terug van een achterstand.

Door de overwinning pakt Utrecht plek zeven in de Eredivisie. Groningen blijft op een teleurstellende veertiende plek steken.