Nieuws

Ajax besluit CL-groep in stijl en wint ook laatste wedstrijd van Sporting

Ajax besluit CL-groep in stijl en wint ook laatste wedstrijd van Sporting

07-12-2021 22:50 Laatste update: 13-01-2022 17:51

Ajax heeft gepresteerd wat vooraf niemand voor mogelijk hield: alle groepsduels in de Champions League werden winnend afgesloten. Ook Sporting Portugal moest eraan geloven in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers versloegen de Portugezen met 4-2. 

De start van Ajax was ijzersterk. Na zeven minuten ging de bal op de stip na een overtreding op Sébastien Haller. Arbiter Davide Massa werd door de VAR geattendeerd op het voorval en gaf de gastheren een penalty. Haller zelf ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. Met zijn tiende treffer in zijn eerste zes Champions League-optredens schreef de Ivoriaanse international geschiedenis. Geen enkele speler wist dit eerder te presteren. 

Nadat Nuno Santos de Portugezen op knappe wijze naast Ajax schoot in de 22e minuut, stond Antony op. Na gepruts in de defensie van de Portugezen kwam de bal voor de voeten van de Braziliaan terecht. Hij speelde knap een aantal spelers uit en schoot raak voor de 2-1 ruststand. 

Na de theepauze bleef Ajax dominant aan de bal en dat resulteerde in meerdere mogelijkheden. In de 58e minuut scoorde David Neres. De flankspeler, die in de basis begon in plaats van de licht geblesseerde Dusan Tadic, schoot de bal hard onder doelman João Virgínia door. Direct na zijn treffer werd hij vervangen door Davy Klaassen. 

Een paar minuten later besliste Steven Berghuis het duel definitief. Na een vlotlopende Amsterdamse aanval, knalde de spelmaker knap raak in de korte hoek. Het slotakkoord was voor Bruno Tabata, die met een snoeiharde pegel Remko Pasveer volslagen kansloos liet. 

Zo besloot Ajax de groepsfase met een overtuigende 4-2 overwinning op Sporting. De Amsterdammers hebben een unieke prestatie neergezet: nooit eerder won een Nederlandse clubs alle zes de duels in de groepsfase van het miljardenbal. De ploeg van Erik ten Hag gaat als groepswinnaar door en treft één van de nummers twee van de andere poules. Sporting eindigt ondanks het verlies op de tweede plaats en gaat door naar de knock-outfase. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!