Nieuws

Piqué doet boekje open na afscheid: 'Deze wedstrijd voelde als een bevrijding'

Piqué doet boekje open na afscheid: 'Deze wedstrijd voelde als een bevrijding'

06-11-2022 09:05

Gerard Piqué kondigde deze week abrupt het einde van zijn carrière aan en speelde zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona. De verdediger stelt dat er een last van zijn schouders is gevallen nu zijn voetbalcarrière erop zit. 

Piqué sprak zich na het gewonnen duel met Almeria uit tegenover DAZN. Na 616 wedstrijden zit het erop voor de Spanjaard. "Uiteraard heb ik niet gedroomd van zo'n einde. Ik heb überhaupt nooit nagedacht over mijn vertrek hier. Ik dacht altijd dat ik er nog een seizoen bij kon doen, maar de laatste zes maanden waren erg zwaar en dat hebben de mensen gezien", stelt Piqué, die niet meer voorkwam in de plannen van voormalig ploegenoot Xavi Hernández. 

De verdediger heeft een zwaar jaar achter de rug,, maar kon zich geen mooier afscheid wensen. "Deze wedstrijd voelde als een bevrijding. Om vanaf het begin te spelen, voor al deze mensen. Dat zal ik nooit vergeten. Maar het is tijd om even de paden te scheiden, om later met meer kracht terug te keren. Ik ga genieten van mijn familie en vrienden. Ik verlaat de club met een voldaan gevoel, ik heb mijn werk gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!