Nieuws

'Rotschop' van Frenkie de Jong gehekeld: 'Hij moet zich daar niet toe verlagen'

'Rotschop' van Frenkie de Jong gehekeld: 'Hij moet zich daar niet toe verlagen'

06-11-2022 07:39
1

Frenkie de Jong wist zaterdagavond in het duel met Almeria te scoren, maar Marco van Basten was niet onder de indruk van de eerste helft van de middenvelder. De voormalig voetballer zag dat De Jong de frustratie nogal eens van zich afschopte. 

De oud-voetballer en analist van Ziggo Sport besprak de acties van De Jong tijdens de rust. "Zo ken ik Frenkie de Jong niet. Hij moet een beetje oppassen. Los van het feit dat het slecht is om een gele kaart te krijgen, moet hij voetballen. Hij is goed in voetballen. Het fysieke gedeelte, als je het doet, moet je niet overdrijven."

Van Basten is deze speelstijl van De Jong niet gewend en hoopt dat de middenvelder daar snel mee stopt. De Nederlander deelde na een half uur, in de woorden van Van Basten, een 'rotschop' uit. "Ik denk niet dat hij zich moet verlagen tot dit niveau. Het is ten eerste niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor de ploeg. Als je tegen een gele of rode kaart aanloopt, dupeer je de rest. Dan ben je verder van huis", besluit Van Basten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!